Individuele coaching

Individuele coaching

Coaching is een effectief middel om het probleemoplossend vermogen te verhogen als vertrouwde oplossingen niet meer blijken te werken en aangeleerde gewoontes, routines of sleur, angst of onzekerheid in de weg zitten.

 

Bij coaching staan de volgende drie vragen centraal:

Wie ben ik? – Wat kan ik? – Wat wil ik?

 

Coaching gaat uit van de kracht en mogelijkheden van ieder mens. Door het relatief korte traject en de manier waarop de coach met de gecoachte samenwerkt, behoudt de gecoachte zijn/haar zelfstandigheid. Deze zelfstandigheid zorgt ervoor dat je dichter bij jezelf komt, waardoor je beter keuzes kunt en durft te maken.

 

Wat kan je van ons verwachten als coach?

Samen gaan we de coachvraag formuleren en uiteindelijk ervoor zorgen dat je deze kunt beantwoorden. Wij hebben hierbij niet de taak te adviseren over keuzes, wel dragen we bij aan het sterker maken van de gecoachte in het uitzetten van zijn/haar eigen koers en het maken van keuzes.

 

Voorbeelden van coachvragen zijn:

  • Ik wil mijn talenten / kwaliteiten onderzoeken.
  • Ik vind mijn werkzaamheden leuk, maar ik heb last van een aantal collega’s.
  • Privé loopt het niet lekker, maar ik kom er niet achter waar het probleem zit.
  • Ik heb een leuk leven, maar heb het idee dat ik er niet alles uit haal.
  • Ik heb het al een tijd niet meer naar mijn zin op mijn werk, maar ik zou niet weten wat ik anders zou moeten doen.
  • Waarom lukt het mij niet om tijd voor mezelf te nemen en blijf ik maar doorrennen?
  • Waarom laat ik me zo leiden door anderen en hoe kan ik meer doen wat ik wil?
  • Hoe kan ik meer voor mezelf opkomen?
  • Ik vind het zo moeilijk om te -voelen-, hoe kan ik daar stappen in zetten?
  • Ik loop steeds weer tegen de samenwerking met mijn leidinggevende aan. Hoe kan ik dat veranderen?